Wat is peers2play

Peers2play is een onafhankelijke stichting die ten doel heeft hoogbegaafde kinderen (in de leeftijd van primair en voortgezet onderwijs -PO en VO) in contact te brengen met ontwikkelingsgelijken (peers).
Sinds de oprichting in 2006 hebben we meer dan 100 kampen georganiseerd!

In de zomer van 2019 heeft het jeugdjournaal een middag op kamp gefilmd.
Dit is de link naar het filmpje.Boven de foto staat de link naar het filmpje van het Jeugdjournaal

Peers2play organiseert activiteiten en kampen voor kinderen van 9-20 jaar, meestal opgesplitst in twee groepen: 9 tot 14 jaar en VO tot 18 jaar. We organiseren daarnaast aparte meidenkampen (8+) en voor jonge kinderen (6+) af en toe een peertjesdag.

 

Waarom kampen voor hoogbegaafde kinderen? Wat doen ze op onze kampen?

  • Deelnemers gaan grenzen verleggen en creativiteit in zichzelf ontdekken met uitdagende coöperatieve opdrachten, LEGO mindstorms en tijdens georganiseerde (sport)activiteiten en vrije momenten.
  • Ze gaan hun zelfredzaamheid vergroten door bij te dragen aan activiteiten, corvee-taken en door soms alleen iets te krijgen als ze zich ervoor inspannen.
  • Ze kunnen hun sociale vaardigheden vergroten door interactie met andere hoogbegaafde kinderen, door met elkaar te spelen en in gesprek  gaan op eenzelfde niveau.
  • Daarnaast kunnen ze natuurlijk heel veel spellen spelen (grote en kleine gezelschapsspellen, coöperatieve spellen), knutselen/schilderen en koken/bakken, boogschieten, voetballen, basketballen, bomen klimmen, hutten bouwen, pingpongen en nog veel meer.


Ouders van hoogbegaafde kinderen krijgen vaak met veel en hoge kosten te maken, bijvoorbeeld voor testen, individuele begeleiding of een speciale hb school en soms staat het water tot de lippen. Als je toch heel graag je kind deze kamp-ervaring gunt, mag je een aanvraag tot korting op het deelnamegeld doen.