Team

Barbara, Leonie en Monique en vormen sinds 2015 het bestuur van peers2play.

Hieronder stellen we de rest van het zomerkampteam voor, zodat de deelnemers (en hun ouders) ons alvast een beetje kunnen leren kennen.

Per tussenkamp gaat er een wisselend aantal vrijwilligers mee, afhankelijk van de grootte van de groep. 

 

Team 5-daagse 2022 Bram, Leonie, Mila, Marlies, Rick, Tim, Boaz, Sacha, Barbara, Monique

Team zomerweek 2022 Boaz, Monique, Barbara, Sacha, Leonie, Wilmer

(na het vrijwilligersweekend juli 2023 komen hier de foto’s van het team zomerkampen 2023)

Het bestuur van peers2play

Monique
Is een van de twee oprichters van peers2play in 2006. In al die jaren heeft zij maar 1 kamp gemist! We zijn de tel kwijt hoeveel het er intussen zijn. Op kamp vind je Monique vooral tussen de (coöperatieve) bordspellen, bij  chemische of technische activiteiten, bij de boogschietspullen en in de keuken waaruit ze met gemak maaltijden voor 60 man tevoorschijn tovert. Buiten de kampen om is Monique spelfanaat, creatieveling, chronisch leip, begeleid ze kinderen en ouders vanuit Ludiq en is ze leerkracht/docent in het voltijd hb onderwijs zowel op PO als op VO.

Barbara
Is vanaf 2011 betrokken bij peers2play. Zij is te vinden bij knutselactiviteiten, spelletjes en muziekactiviteiten. Voor een potje levend stratego is Barbara ook wel te porren! Zij kookt heerlijke curry’s. Buiten peers2play is Barbara dierenvriendin, spellenfan, tuinkabouter, raar, en heeft ze haar eigen praktijk voor orthopedagogiek.

leonie-voor-p2p-site Leonie
Is vanaf 2013 mee gaan draaien met de kampen. Tijdens kamp kan je Leonie altijd zo gek krijgen om te schilderen, knutselen of een bordspel te spelen. Als je haar vraagt of ze levend stratego wil spelen zegt ze bijna altijd ja! Zij kookt de heerlijke, traditionele ‘pasta Leonie’ Naast de kampen en activiteiten van peers2play is Leonie bezig met spellen spelen, vrolijk zijn en werkzaam als begaafdheidsspecialist bij o.a. verschillende plusklassen.

–  –  –  –  –  –  –  –

Begeleiders

Naast dit vaste team gaat elk kamp een aantal van de onderstaande vrijwilligers mee

Sacha ging in 2013 voor het eerst als deelnemer mee op kamp; sommige verslavingen zijn helemaal niet erg. Inmiddels is Sacha onze vaste begeleider voor de zomerkampen en heeft hij een heel belangrijke taak in het regelen van allerlei zaken rondom de (spel)activiteiten op kamp, hij is een soort Executief Floor Manager. Maar, hij is nog steeds vaak in voor een wild potje Hollandse leeuw of voetballen en hij kan supergoed gitaar spelen en wil dat graag aan jou leren. De ukelele beheerst hij intussen ook al goed genoeg om de beginselen aan jou voor te doen. In het dagelijks leven is Sacha intussen afgestudeerd en studeert weer verder. Iets met voedelbossen en andere boeiende zaken van de aarde en de natuur.

Wilmer is vanaf 2018 op diverse kampen mee als begeleider. Hij is onze grootste spelfanaat en speelt (tijdens zomerkampen) soms tot diep in de nacht spellen met jongeren. Buiten de kampen om is hij begeleider van hoogbegaafde drop-outs bij Welzien in Elst (gld).

Boaz was ooit ook deelnemer en nu begeleider. heeft altijd ritmes in zijn hoofd, die hij met zijn handen zit te trommelen… Let maar eens op.  Daarnaast houdt hij van D&D op een hoog niveau, schaken en muziekluisteren. Hij vindt het moeilijk om ‘nee’ te zeggen als je hem een leuk voorstel doet… Hij is zijn middelbare school aan het afsluiten en werkt bij Welzien in Elst.

Marlies gaat sinds 2019 mee als begeleider. Zij houdt erg van spelletjes, kletsen, kinderen uitdagen om uit hun comfortzone te gaan. De rest van het jaar maakt ze documentaires.

Rick is jaren als deelnemer meegegaan op peers2play kampen, daarna als stoofpeer en vervolgens als begeleider. Hij houdt van origami vouwen, boogschieten, bordspellen spelen. Als je hem uitdaagt tijdens de watermeerkamp… dan word je goed nat! Hij is een heel eind met zijn studie. In 2023 kan hij helaas niet mee.

Tim ging ook eerst als deelnemer mee op onze kampen en nu als als begeleider. Zijn grote passie is bushcraften, we noemen hem dan ook ‘bushcrafttim’ (ook om de verschillende Timmen uit elkaar te kunnen houden). Hij bushcraft dan bijvoorbeeld hutten voor barbiepoppen en leidt wildplukwandelingen.

Boaz heeft altijd ritmes in zijn hoofd, die hij met zijn handen zit te trommelen… Let maar eens op.  Daarnaast houdt hij van D&D op een hoog niveau, schaken en muziekluisteren. Hij vindt het moeilijk om ‘nee’ te zeggen als je hem een leuk voorstel doet…

Mila is een van de deelnemers van het eerste uur, in 2007 ging zij voor het eerst mee en nam toen ons al regelmatig delen van de organisatie helemaal uit handen. Ze vindt zo’n beetje alle spellen leuk en is vaak te vinden daar waar het gezellig is. De strenge rol die ze in haar werk op het speciaal voortgezet onderwijs heeft laat ze op kamp met veel plezier los, het luisterende oor neemt ze wel altijd mee. Voor het zomerkamp 2023 is het nog niet zeker of ze erbij zal zijn als begeleiding.

 

Stoofperen

In de zomer nodigen we vaak een paar ‘begeleiders-in-spé’ uit om mee te gaan op kamp. Dit zijn meestal jongeren die al jaren als deelnemer meegaan. Het lijkt hen leuk om betrokken te blijven bij peers2play, maar niet langer als deelnemer.

Bram
Is in schooljaar 22/23 een paar keer meegegaan als stoofpeer op een tussenkamp. Het is hem goed bevallen en in de zomer gaat hij mee als stoofpeer. Bram houdt van bordspellen! Hij rondt dit jaar zijn middelbare school af en gaat ergens iets studeren.

Ruben
Gaat al vanaf zijn 9e mee op onze kampen. Hij aast er al heel lang op om mee te gaan als begeleider. In 22/23 ging hij voor het eerst mee als stoofpeer op een tussenkamp. In de zomer zal hij er ook bij zijn. Ruben is scout in hart en nieren en houdt van bushcraften. Maar ook bordspellen spelen, schaken en muziek maken vindt hij erg leuk. Hij rondt dit jaar zijn middelbare school af en gaat ergens iets studeren

Marius
We kunnen niet terugvinden wanneer Marius voor het eerst meeging, maar hij was nog heel klein en kwam elk kamp! Het stoofpeetschap lonkt al heel lang en in de zomer gaat hij erbij zijn.

Miguel
Is heel vaak mee geweest op kamp. In schooljaar 22/23 ging hij voor het eerst mee als stoofpeer en dat is hem goed bevallen. Hij zal erbij zijn deze zomer. Je hoort hem dan ergens gitaar spelen en hij laat graag zien hoe je dat moet doen.

– – – – – – – – – – – –  –
Om nooit te vergeten

 Mireille is van 2013 tot 2019  onze vaste vrijwilliger geweest. Mireille was op kamp altijd bezig met muziek, spellen spelen, EHBO en sportactiviteiten. We hebben altijd veel plezier gemaakt samen en zij heeft peers2play met pijn in het hart vaarwel gezegd.

Peter is van 2013 tot 2021 als vaste begeleider met peers2play meegegaan. Technisch knutselen was zijn grote hobby. Hij heeft met de deelnemers bibberbotjes, kwarkbakmannetjes, schudpotjes, raketten en nog veel meer gemaakt. We missen hem nog altijd.

Gé begeleidde de eerste zomerkampen (2011 en 2012) en was erbij toen peers2play ging groeien. Gé overleed in 2012. We hebben helaas afscheid van hem moeten nemen.