Wat doen we niet

We houden geen jolige pannendeksel-herrie-sessies om iedereen wakker te maken

We respecteren de deelnemers zoals we willen dat ze ons respecteren. Vanuit die gedachte zullen we ze niet wakker maken met heel veel herrie. Als kinderen willen uitslapen, dan mag dat. Activiteiten zijn niet verplicht, dus maken de deelnemers hun eigen keuzes (tenzij we een georganiseerde activiteit op
een andere locatie hebben, daarvoor maken we een uitzondering).

We dwingen kinderen niet om alles op te eten

We snappen dat kinderen niet al het eten lusten. Ze mogen altijd aangeven als ze een maaltijd niet lusten of een beetje anders willen dan door ons bedacht. Een kind mag altijd brood pakken als het warme eten niet bevalt.

We tolereren niet als er gepest wordt

Pesten accepteren we niet. Het is een van de (weinige) redenen waarom kinderen van kamp naar huis gestuurd kunnen worden. Bij peers2play gedraag je je zo dat niemand last van je heeft. Hebben mensen toch last van je, stel je je gedrag niet bij na opmerkingen van andere deelnemers en doe je niet voldoende met de feedback van de begeleiders, dan volgt er een gesprek. Het is helemaal aan de bereidheid van de pester om zijn gedrag bij te sturen of hij dan nog mag blijven.

Wij zetten niet in op grote gedragsveranderingen

Het past niet bij onze rol om planmatig te werken aan gedragsverandering. Wij trekken een grens bij het aanreiken van alternatieven of het aanspreken op gedrag dat voor anderen storend is en gaan ervan uit dat dat voldoende is voor een kind om zich weer te voegen in de groep.