Voor wie is peers2play

We hebben de stichting opgericht om hoogbegaafde kinderen met andere hoogbegaafde kinderen in contact te brengen en zo de sociale en emotionele ontwikkeling op gang te brengen of te stimuleren. Ouders schrijven bij de aanmelding op met welk doel de kinderen naar onze kampen komen. Hieronder vindt u een aantal van die redenen herschreven vanuit p2p.

Peers2play is er voor kinderen die bijna of geen onwikkelingsgelijken (vriendjes) in hun omgeving kunnen vinden. Op onze kampen vinden ze die wel.

Peers2play is er voor kinderen die niet erkend worden in hun omgeving als hoogbegaafd. Op onze kampen worden ze dat wel en leren ze zichzelf een beetje beter kennen.

Peers2play is er voor kinderen die nare ervaringen hebben met kampen. Sommigen zijn gedwongen mee te doen met activiteiten waaraan ze niet wilden meedoen, of moesten eten opeten ondanks dat ze het niet lekker vinden, of die moesten douchen maar dat niet wilden. Op onze kampen houden we rekening met allerlei gevoeligheden en is er heel veel mogelijk. We zijn gewend voor kinderen te koken die dingen niet lusten, die niets door elkaar gemengd willen hebben, of die geen groenten lusten. We komen er altijd wel uit wat we ze dan kunnen voorzetten.

Peers2play is er voor kinderen die snel overprikkeld raken en horendol worden van gegil en gedoe op kampen. Op onze kampen krijgen ze veel gelegenheid om zich terug te trekken en even te doen wat nodig is om tot rust te komen. We plannen op langere kampen overdag een rustmoment in.

Peers2play is er voor kinderen die niet of niet (full-time) naar school gaan. De structuur van de kampen is dusdanig dat ze net als op voor hen normale dagen, de rust kunnen vinden die ze nodig hebben.

Bij de PO (primair onderwijs) kampen kan een kind, dat nog geen 9 jaar is bij de start van het kamp, in principe nog niet mee. Als je vindt dat wij een uitzondering voor jouw kind moeten maken omdat het heel zelfstandig functioneert (zelfverzorging en voor zichzelf opkomen als het iets nodig heeft) en een sociale en emotionele ontwikkeling heeft die meer dan leeftijdsadequaat is, mag je dit aan ons voorleggen. Als wij jouw mening delen wordt je zoon/dochter op de reservelijst geplaatst en als er plekken over zijn, wordt je zoon/dochter uitgenodigd.