Waarom je kind mee laten doen aan een peers2play kamp?

Een kind legt het gemakkelijkst contact met iemand die dezelfde interesses deelt, die hetzelfde denkt, dezelfde humor heeft, hetzelfde graag doet. Hoogbegaafde kinderen hebben behoefte aan omgang met andere hoogbegaafde kinderen die eenzelfde manier van denken en spelen hebben als zijzelf.

In contact met anderen ontwikkelt een kind zijn contactuele vaardigheden, hij leert daarmee over zichzelf en over de ander. Veel hoogbegaafde kinderen voelen al  heel jong dat ze anders reageren dan de kinderen om hun heen op school of clubs. Wat er anders is, weten ze niet. Ze zoeken het bij zichzelf en proberen zich aan te passen, maar ervaren dat dat niet goed voelt. Kinderen kunnen zo behoorlijk in de knoop komen met zichzelf en sociaal gedrag ontwikkelen dat niet adequaat is.

Sociaal gedrag kan zich alleen goed ontwikkelen in contact met ‘peers’. Via peers2play komen kinderen in contact met andere hoogbegaafde kinderen en ontdekken ze dat er kinderen zijn net als zij en dat ze dus ‘gewoon’ zijn en ‘ok’.