Wat is peers2play

Peers2play is een onafhankelijke stichting die ten doel heeft hoogbegaafde kinderen (van primair en voortgezet onderwijs) in contact te brengen met ontwikkelingsgelijken (peers).
Sinds de oprichting in 2006 hebben we meer dan 100 kampen georganiseerd!

In de zomer van 2019 heeft het jeugdjournaal een middag op kamp gefilmd.
Dit is de link naar het filmpje.Boven de foto staat de link naar het filmpje van het Jeugdjournaal

Peers2play organiseert activiteiten en kampen voor kinderen van 6-20 jaar. Voor jonge kinderen (5+) organiseren wij af en toe een peertjesdag. Verder organiseren we kampen voor verschillende leeftijdsgroepen, waarbij we vaak een splitsing tussen primair en voortgezet onderwijs maken.

Wat doen de kinderen tijdens activiteiten?

  • Grenzen verleggen en creativiteit in zichzelf ontdekken met uitdagende coöperatieve opdrachten, LEGO mindstorms, en tijdens georganiseerde (sport)activiteiten en vrije momenten.
  • Zelfredzaamheid vergroten door bij te dragen aan activiteiten, corveetaken en door soms alleen iets te krijgen als ze zich ervoor inspannen.
  • Sociale vaardigheden vergroten door interactie met andere hoogbegaafde kinderen met elkaar spelen en met elkaar in gesprek  gaan op eenzelfde niveau.
  • Daarnaast kunnen ze natuurlijk heel veel spellen spelen (grote en kleine gezelschapsspellen, coöperatieve spellen), knutselen/schilderen en koken/bakken, boogschieten, voetballen, basketballen, pingpongen en nog veel meer.

Ouders van hoogbegaafde kinderen krijgen vaak met hoge kosten te maken voor testen en een speciale hb school en soms staat het water tot aan de lippen. Als je toch heel graag je kind mee zou willen laten gaan op kamp, mag je een aanvraag tot korting op het deelnamegeld doen.